top of page

Werkwijze

 TRANSPERSOONLIJKE COACHING 

Ik coach vanuit een transpersoonlijke visie. Trans betekent: overstijgend. Transpersoonlijk betekend: het persoonlijke stuk overstijgen.

 

Voor mij betekent transpersoonlijk coachen dat er ook vanuit een meer "spirituele" laag naar de dingen wordt gekeken, waardoor hetgeen je meemaakt, ervaart en voelt een diepere betekenis kan krijgen. Zo kan bijvoorbeeld de zin: “je bent niet je gedachten en emoties” werkelijk betekenis krijgen en ervaren worden tijdens de coaching. Ook kan wat aanvankelijk een crisis leek, plotseling als een kans tot groei gezien worden. Daarnaast kan er door deze nieuwe manier van waarnemen heling plaatsvinden daar waar eerst pijn, verdriet, angst of weerstand zat.

 

Tijdens de coachsessie wordt er telkens ook ruimte gegeven aan je gevoelens, emoties en gedachtes, het persoonlijke stuk wordt dus ook aan gegaan. Er wordt veel aandacht besteed aan het accepteren en omarmen van wat er is. Oefenen met waar laten zijn wat waar is en deze gevoelens te erkennen en doorvoelen met mijn steun als werkelijk aanwezige coach. Er wordt daarbij veel aaandacht besteed aan het bewust worden van al jouw patronen, de maskers die je jezelf hebt gegeven, de gedachtes en aannames die je over jezelf hebt, de verhalen die je jezelf verteld over het leven en alle rollen die je vervult.

 

Door deze bewuste manier van kijken naar jouw situatie en onderzoeken van wat er echt in jou leeft kan je uiteindelijk gaan voelen wat voor jou echt waar is, wat echt bij jou past, wat jou niet meer dient en waar jij jouw vreugde, inspiratie en levensenergie vandaan haalt. Ik begeleid jou graag met de nodige humor en kan zacht confronterend zijn waar nodig, maar altijd met een diep respect voor jouw proces. 

 

Spiritualiteit betekent voor mij leven vanuit je hart, weten dat je naast een persoon ook een ziel bent, verbonden met een groter geheel en dit alles met beide benen stevig op de grond.

Ondanks dit alles is mijn coaching stijl nuchter en is mijn kracht dat ik goed kan aansluiten ongeacht of je open staat voor spiritualiteit of niet. 

bottom of page