Mini Retraites

 MINDFUL WORKSHOPS 

"Bewandel de weg naar binnen"

Heb jij behoefte aan een moment voor jezelf? 

Zou jij (vaker) willen mediteren maar komt het er niet van? 

Ben jij nieuwsgierig naar wat een retraite jou kan bieden maar heb je geen tijd en/of zin om gelijk een hele week van huis te zijn? 

Wees dan zeer welkom, met of zonder ervaring!
 

Tijdens een Mini Retraite ervaar je wat stilte jou kan brengen. Er worden diverse vormen van meditatie beoefend waardoor jij meer in contact komt met jezelf. Het wordt rustiger in je hoofd en je maakt meer contact met je lijf. Hierdoor kan je ervaren en voelen wat er op het moment bij jou van binnen speelt.

 

Waar liggen jouw behoeftes, hoe voelt jouw lijf op het moment, wat vraagt aandacht in jouw leven. Door elkaars verhalen te horen in een deelronde kunnen we elkaar raken, van elkaar leren en herkennen bij een ander wat bij jou speelt. Als je de behoefte daartoe voelt ben je vrij om je ervaringen te delen met de groep, maar niets hoeft.  

 

Er wordt een veilige warme sfeer gecreëerd waarin je kan voelen wat goed is en goed voelt voor jou. De bijeenkomsten zullen gericht zijn op aandacht in het nu en niet op het aanleren van technieken. Een mini retraite is voor iedereen die rust, verdieping en zingeving zoekt.

Om echt in contact te komen met jezelf, maken we gebruik van mooie, rustige muziek, of juist de kracht van de stilte. Er worden lig, zit of bewegende meditatievormen toegepast. Er wordt gebruik gemaakt van lichaamswerk zoals Qi gong en creatieve werkvormen zoals meditatief tekenen. Als het moment daar om vraagt kan een inzichtkaart worden getrokken of een stilte wandeling in de natuur worden gemaakt. Alles in eenvoud en moeiteloosheid.

Mini Retreats kennen verschillende thema’s zoals “Uit je hoofd, in je lijf”, “Het hart spreekt”, “De kunst van het loslaten”.

Het programma ligt in grote lijnen vast maar zal per keer afgestemd worden op wat de groep op dat moment nodig heeft.

Spreekt dit je aan?

 

Wees dan zeer welkom en kijk voor data en tijden in de agenda of neem geheel vrijblijvend contact op.


Kosten per losse Mini Retraite van 2 1/2e uur: 35 euro p.p.


Er is in overleg de mogelijkheid om in een zelf samengestelde groep een Mini Retraite te boeken met een op jullie afgestemd thema.

IMG_3295
IMG_3295
IMG_3845
IMG_3845
IMG_3318
IMG_3318
IMG_3296
IMG_3296
IMG_2664
IMG_2664
IMG_1135
IMG_1135
IMG_3850
IMG_3850
IMG_3905
IMG_3905
IMG_2671
IMG_2671