top of page
cacao 2.jpg

CACAO CEREMONIE

EEN VLEUGJE PLANTENWIJSHEID

"BEWANDEL DE WEG NAAR BINNEN"

Wees welkom voor een ceremonie waarbij we gebruik zullen maken van een ritueel klaargemaakte cacaodrank. De cacao die hiervoor gebruikt zal worden is rauwe, pure, biologische en ongebrande cacao uit Nicaragua. Alle gezonde eigenschappen worden zo behouden zoals vitamines en mineralen.

 

We zullen een ceremoniële dosis nemen van 42 gram per persoon. Naast dat deze cacao echt een super food is heeft het ook een andere bijzondere werking. Cacao in deze pure vorm heeft een hart openend effect en wakkert je creativiteit aan. In vroegere tijden werd het bijvoorbeeld door de Maya’s ‘food of the Gods’ genoemd. Zij beweerden dat ze ermee in contact kwamen met de goden. Naar mijn beleving brengt het je dichter bij jezelf, ondersteund het je om dieper in meditatie te gaan en je creativiteit te laten stromen. Je komt er mee in contact met je levensenergie wat een goddelijke ervaring is. Mochten er nog onverwerkte emoties in je zijn kunnen deze naar boven komen bij het drinken van een ceremoniële dosis cacao.

Het heeft daarmee ook een energetisch en mentaal reinigend effect. Soms voelt dit in het moment niet altijd fijn maar zul je achteraf bemerken wat voor ruimte je dit geeft waardoor het alsnog als positief ervaren wordt.

 

cacao 7.jpg

Ik beleef de wereld vanuit een sjamanistisch oogpunt wat inhoudt dat ik geloof dat in alles een spirit aanwezig is, zo ook in de cacao die we drinken en dat alles met elkaar verbonden is. ‘Zo binnen, zo buiten’. Ik zal je begeleiden om werkelijk contact te maken met de spirit van de cacaodrank die je tot je neemt. Zo haal je er ook het meeste uit voor jezelf voor mijn gevoel. De cacao voelt voor mij stromend, mijn creativiteit wordt aangewakkerd. Haar spirit voelt zacht en heel vrouwelijk waardoor ik warm van binnen wordt en kan voelen waar het werkelijk om gaat in mijn leven.  Maar vergis je niet, ze is ook heel krachtig. Als het nodig is kan deze spirit je ook een diepe reiniging geven op zowel fysiek, energetisch als mentaal vlak. En naast dit alles voelt ze heel toegankelijk en uitnodigend voor iedereen die in zachte verbinding met zichzelf wil zijn en open staat om in alle eerlijkheid naar zichzelf te kijken.

 

Voor dat de ceremonie begint zal ik op je op rituele wijze energetisch reinigen. Hiervoor gebruik ik mijn zelfgemaakte Agua de florida water. Dit is een spray op basis van biologische alcohol en diverse medicinale kruiden, bloemen en krachtvoorwerpjes zoals bijvoorbeeld kristallen. Door de eeuwen heen gebruiken sjamanen uit diverse stammen over de hele wereld eenzelfde soort bloemen en kruiden ‘water’ om mensen, plekken en voorwerpen te reinigen. Ik geef ook workshops hoe je dit zelf kunt maken.

Na de reiniging kunnen we beginnen met de ceremonie. We zullen onze intenties met elkaar delen zittend in een kring rond een mooi speciaal ingericht altaar. Waarom wil jij je verbinden met de spirit van de cacao? Wat heb je nodig op dit moment in jouw leven? We spreken dit naar elkaar uit en laten het daarna los zodat we zonder verwachting het ritueel in kunnen gaan en dat kunnen ontvangen wat we op het moment het hardst nodig hebben. Dit is regelmatig anders dan we in eerste instantie met onze mind bedacht hebben. Door de ceremonie en de cacao kunnen we diep in onszelf keren en kan vanuit ons onderbewustzijn naar boven komen wat er werkelijk in ons speelt en waar we werkelijk behoefte aan hebben.

We zullen ons verbinden met onze ademhaling en ons hart middels mediatie en visualisatie. We verbinden ons met ons lichaam door lichaamswerk, kundalini mediatie en/ of zachte Qi gong oefeningen.

Er zal een innerlijke reis gemaakt worden, liggend op een zacht matrasje met een fijn dekentje en eventueel een warme kruik. Tijdens deze innerlijke reis zal er een klankbad zijn van instrumenten zoals sjamanen drum, Surinaamse trommel, klankschalen, windgongen, diverse ratels, rainstick, etc.

Ik zal mij afstemmen op jou als persoon of de groep en intuïtief zingen. Deze zang staat wel bekend als ‘Lichttaal’ of ‘Oerzang’. Het activeert oude delen in je hersenen waardoor je beelden kunt krijgen, energetisch wordt opgeschoond en je oorsprong weer zal kunnen herinneren. Wie je in essentie bent. Ook door de trilling in mijn stem vindt er een activatie en opschoning in je plaats. ondersteund door een intuïtief uitgekozen Play list met mooie muziek.

Wil je meer weten over Voice Healing en/ of een privé Voice Healing Ceremonie met of zonder cacao? Lijkt het je fijn om ook jouw eigen stem te activeren en te bevrijden? Lees dan meer hierover op de pagina Stem Heling Ceremonie.

bottom of page