top of page

NATUURCOACHING

BEWANDEL DE WEG NAAR BINNEN

Laat de natuur jouw verhaal vertellen

Een innerlijke wandeling sessie van 1 ½ uur

 • Wil jij jouw leven vanuit een ander en breder perspectief bekijken en zo nieuwe mogelijkheden zien?

 • Voel jij de behoefte om door eenvoudige oefeningen grote veranderingen in jezelf en je leven te bewerkstelligen?

 • Ben jij er klaar voor om te leren om van denken naar voelen te gaan en te leven vanuit je hart?

 • Wil jij geïnspireerd worden door de natuur en haar rust, steun en kracht ervaren?

 • Kom dan mee op een Innerlijke wandeling sessie in de natuur en vertraag, ontdek en geniet!

De natuur en frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen, het wordt stil in je hoofd waardoor je beter bij je gevoel kan komen. Omdat je letterlijk in beweging komt, komt hetgeen wat vast lijkt te zitten in je hoofd ook in beweging. Doordat de gesprekken voor een deel wandelend worden uitgevoerd, biedt dit ruimte voor stilte, nieuwe inzichten en overpeinzingen. Je hoeft elkaar niet altijd aan te kijken. Het is daardoor vaak makkelijker zaken te uiten die gevoelig of pijnlijk zijn. 

Tijdens de sessies wordt de natuur ingezet als spiegel voor wat in jouzelf leeft. We maken daarnaast ook echt gebruik van de materialen die in de natuur aanwezig zijn. Deze materialen kunnen bijvoorbeeld dienen als symbool voor iets wat op dat moment in jou leeft. Er zullen regelmatig mindfulness oefeningen gedaan worden tijdens het wandelen. Naast het werken met symbolieken, metaforen en (familie)opstellingen kan er gebruik gemaakt worden van visualisaties, NLP-oefeningen, Voice Dialogue en zal er naar wens een inzichtkaart getrokken kunnen worden. 

Er wordt gekeken wat echt belangrijk voor jou is en hoe je hiernaar kunt gaan leven. Leren om vooral jezelf volledige aandacht te geven, echt aanwezig te zijn in het moment en je lijf te voelen en te ervaren wat voor moois dit je kan brengen. 


Ik ben uiteindelijk het instrument waarmee jij jezelf coacht, jouw spiegel. Wetende dat jij alle wijsheid in je hebt om jezelf te helpen. Ik wil je helpen om toegang te krijgen tot je eigen wijsheid en hierop te leren vertrouwen. 

Praktisch:

Een innerlijke wandeling sessie in de natuur duurt zo’n anderhalf tot twee uur. Gemiddeld wordt er 30 minuten per sessie gewandeld, de rest van de tijd zijn we bezig met een oefening in de natuur. 


De sessies worden gehouden in en om de natuur van Delft. O.a. Midden Delftland. In overleg kan er ergens anders gecoacht worden. Er zal dan een kilometervergoeding worden besproken.
Het intakegesprek vindt buiten plaats en duurt gemiddeld een uur. Dit is het moment om kennis te maken met elkaar en tevens te kijken of de vorm van coaching jou past. We gaan direct buiten aan de slag met de werkvormen waardoor je een duidelijk beeld kunt vormen van de inhoud van de coaching.


Een coaching traject bij Natuur Zijn omsluit 5 keer (inclusief de intake), zo doorloop je een mooie cyclus waarbij je goede resultaten kunt bereiken. Na het volgen van het traject zijn ook losse 'thema' sessies te boeken. 

 

Zo ziet een traject er uit:
 
 • Telefonische kennismaking van 30 minuten.
 • 10 uur coaching verdeeld over 5 sessies.
 • Maximaal 2 uur per sessie.
Totaal kosten: € 675,-
Additioneel losse verdiepende sessies te boeken na deelname traject: 
€ 135 ,-  voor maximaal 2 uur.

Indien een geboekte sessie geannuleerd wordt dient dit tenminste 24 uur van tevoren doorgegeven te worden. Anders ben ik genoodzaakt de kosten door te berekenen.
Wanneer buiten coaching, voor wie:

De buiten coaching is voor iedereen die open staat om bewust naar zichzelf te kijken, te onderzoeken en bereid is een verandering aan te gaan.

 

 • Loop je (telkens) tegen bepaalde stukken aan in je leven?

 • Worstel je met levensvraagstukken?

 • Heb je moeite met keuzes maken?

 • Bevind je je in een persoonlijke crisis?

 • Heb je last van stress, burn-out en of depressieve gevoelens en/of stemmingswisselingen?

 • Kamp je met verlies en rouw, pijn, verdriet en-/of boosheid?

 • Heb je last van angsten?

 • Heb je behoefte om eens met een objectieve buitenstaander over bepaalde stukken in jouw leven te sparren of wil je gewoon eens jouw verhaal kwijt bij iemand die er helemaal voor jou is?

                                      
Ben jij bereid naar (in) jezelf te kijken en te leren? Wees dan zeer welkom!


Contra-indicaties: ernstige psychiatrische indicaties. In dit geval verwijs ik je door naar een daarvoor opgeleide therapeut. 

bottom of page