Over Natuur Zijn

GRATIS KENNISMAKEN
30 minuten online

Sjamaandrum.png

Natuur Zijn brengt sjamanistische rituelen, mindfulness, spirituele oefeningen, energetische en creatieve werkvormen samen. In ceremonies, persoonlijke trajecten en groepscirkels worden oude tradities en rituelen gecombineerd, met muziek, dans, meditatie om yoga om je eigen krachten aan te boren die altijd aanwezig zijn.

Boodschappen via ons hoger bewustzijn worden in verschillende vormen ontvangen bijvoorbeeld in tekeningen, klanken, lichamelijke bewegingen, dans, of zang.

“Het was een hele fijne, rustgevende avond waarin we via verschillende ingangen rust en inzicht in onszelf vonden”

— Esther, 45 jaar

Een met de natuur

Natuur, buitenlucht en groene landschappen verhogen ons serotonine-gehalte en verlaagt het buitenzijn de hartslag en vermindert het vrijkomen van stresshormonen. Serotonine wordt ook wel het geluk hormoon genoemd die rustgevend inwerkt op onze emoties en stemmingen en voor een betere nachtrust zorgt. 

 

Planten maar ook kristallen beschikken over een bepaalde trillingsfrequentie en zijn een bron van energie die emotionele en fysieke genezing kan bewerkstelligen. Het sjamanisme is gebaseerd op de kracht van de natuur waar in rituelen zoals het medicijnwiel op het bewuste en onbewuste niveau blokkades worden wegnomen. In ceremonies maak je contact met Moeder Natuur en haar spirits die een helend of bevrijdend effect op je hebben.  

IMG_0422.jpg

Sjamanistisch medicijnwiel

Het leggen van een medicijnwiel is een ritueel waarbij stenen een voor een in een cirkel worden geplaatst. Door het leggen van stenen in een cirkel wordt een krachtplek gecreëerd. Er zijn verschillende manieren om een medicijnwiel te leggen. Een medicijnwiel reading geeft inzicht waar je op dit moment in je leven staat, waar je naar toe wilt en hoe je daar kan komen.

IMG_1030.jpg

Rituelen met bloemen en planten

Planten worden sinds mensenheugenis in de geneeskunde en in helende rituelen. Het is mogelijk om de natuur in jouw eigen ruimte te gebruiken voor reiniging en balans. Zo kan je met een bloemen spray, salie en palo santo jezelf en je omgeving energetisch reinigen. In een Aqua de Florida ceremonie maak je niet alleen je eigen bloemenspray, je geeft het unieke eigenschappen door het met jouw intentie te laden. 

22caa3f6-59b8-4672-93d0-5639b633a407.JPG

Kristalen

Kristal draagt een hoge energie en is zo krachtig dat jouw vibratie er door verhoogd wordt. Een zuivere vibratie die in staat zou zijn om energetische blokkades in mensen te helen. Ze brengen als het ware de energiecentra weer op één lijn en stimuleren je levensenergie of Chi-energie. Tevens verlichten ze energetische blokkades en geven een gevoel van geluk, vrolijkheid en positiviteit. 

HIER AANMELDEN
ceremonie - cirkel - traject

traject.png

Sjamanistische wandeling 

Een sjamansitische wandeling is een wandeling in de natuur waarbij je je verbind met jezelf en de levende wereld. De wandeling kan helend werken, inzichten in moeilijke situaties of antwoorden geven op levensvragen.
>>

Aqua de florida ceremonie

In deze ceremonie wordt een helende en reinigende planten spray op basis van pure, biologische alcohol bereid.Het wordt al eeuwen door sjamanen gebruikt ter bescherming of energetische zuivering van personen en ruimtes. 
>>

Natuur coaching

Natuurcoaching is een traject van vijf wandelingen in de natuur waarin met elementen uit het sjamanisme, mindfullness en opstellingswerk wordt gewerk aan een speciefiek doel of het (her) ontdekken van jezelf en je krachten. 
>>

Kracht van de Stem

Een helende stem heeft een transparantie die diep doordringt het lichaam. Spanningen worden bewust gemaakt, los getrild en vrijgegeven. Soms ervaar je directe grootsheid, soms komt er een gevoel, herinnering of emotie vrij. Er kan fysieke warmte ontstaan. Na een vrijgekomen emotie volgt ontspanning en heling.

 

Het belangrijkste is de heling/de stroming die weer op gang komt. Er vindt een diepe opschoning plaats. Het lichaam ontspant. Het gevoel van welzijn wordt bevorderd en de chakra’s worden geharmoniseerd. Alles wat wij in dit leven hebben meegemaakt wordt in ons lichaam opgeslagen.  Het klank geven aan sterke onderdrukte emotie werkt bevrijdend omdat het lichaam zich kan ontladen en kan bevrijden van blokkades.

GRATIS KENNISMAKEN
30 minuten online

Sjamaandrum.png
334953e9-da3d-403c-9022-e1c6661a5153.jpg

Lichttaal - Light language

Lichttaal is een taal die geen woorden bevat, maar die bestaat uit klanken en geluiden. We kunnen deze taal niet verstaan of begrijpen met ons hoofd. En dat is precies waarom lichttaal zo’n krachtige tool is. Lichttaal is namelijk de taal van het hart en begrijp je niet met je hersens, maar met je gevoel. Doordat lichttaal letterlijk het overbrengen van frequenties en energie is, kan dit jouw energetische systeem dus ook op die manier beïnvloeden en kan er transformatie worden bewerkstelligd.

Sjamanenstem - Voice healing

De sjamanenstem gebruikt lichttaal, klanken en vibraties om door te dringen tot onderdrukte en emoties en geblokkeerde energieën die wij gedurende dit leven en levens ervoor hebben opgeslagen. Hierdoor worden bekende en ontkende trauma's losgetrild. De sjamanen stem channeled ook gidsen en spirits die je helpen diepliggende pijn en angsten bloot te leggen en te verwerken. Je ontvangt wat je nodig hebt om je verleden los te laten en te gaan leven vanuit je hart.

Ziel en stembevrijding

In stembevrijding bevrijd je jouw stem en tegelijkertijd bevrijd je jezelf. Zodra je beperkende gedachten loslaat en gewoon laat horen wat er is, aanvaardt hoe je klinkt op dat moment. Daarmee aanvaard je ook wie je bent en wat je voelt. Je stem is een spiegel waarin je eigen kracht, kwetsbaarheid en pijn voelbaar is. Stem bevrijden staat los van zingen maar gaat om ruimte maken voor wat er in je leeft en met klanken de blootgelegde blokkades lost te trillen. Je vindt de klanken en je geheel eigen geluid waarmee je jouw unieke verhaal kan vertellen.

HIER AANMELDEN
ceremonie - cirkel - traject

Voice healing ceremonie

Voice healing dringt door tot je essentie, verlicht trauma’s en creëert innerlijke rust. De trillingen schonen je energetisch waardoor je fijner in je vel zit. Je voelt wat belangrijk is, wat jij nodig hebt en wat jij de wereld in wilt brengen.
>>

Stembevrijding ceremonie 

Bij stembevrijding neem je je gevoelens waar en geef je daar klank aan. Je bezingt wat er is: vreugde, verdriet, frustratie, pijn. Alles wil gehoord worden en alles doet er toe. Voluit zingen vanuit het hart is heerlijk en helend. 

>>

Thema cirkels

Themacirkels zijn geinspireerd door de natuur, jaargetijden en sjamanistische thema's. In  meditatie, beweging, zang en plant medicijen ervaren deelnemers bevrijding, heling en verbinding met zichzelf en elkaar.
>>

“Het was een hele fijne, rustgevende avond waarin we via verschillende ingangen rust en inzicht in onszelf vonden”

— Esther, 45 jaar

“Het was een hele fijne, rustgevende avond waarin we via verschillende ingangen rust en inzicht in onszelf vonden”

— Esther, 45 jaar

Plant medicijnen

Mensen lopen vast, voelen zich verwijderd van zichzelf (en de bron), ervaren stress, trauma, depressie en zijn op zoek naar innerlijke bevrijding. Hierdoor raken we verder van onszelf en de natuur terwijl we in werkelijkheid onderdeel zijn van de natuur. Plant Medicijn kunnen je helpen dichtbij jezelf te komen en meer van je potentieel te leven.

  • PLANT MEDICIJNEN ALS LERAAR
    Plant Medicijnen bevatten een spirit die jouw spirit leest en precies weet wat jij nodig hebt. Plant spirits begeleiden je innerlijke reis maar geven niet altijd wat je wilt. Ze geven je wat je nodig hebt.

  • IN VERBINDING MET JE HART
    Je weet niet altijd waarom je vastloopt of in je hoofd blijft zitten. Plantmedicijnen brengen je in verbinding met je hart en ziel waardoor je antwoorden en heling vindt van binnenuit, vanuit je essentie.

  • NAAR EEN HOGER BEWUSTZIJN
    Plant Medicijnen openen portalen in je systeem naar een groter potentieel. Wanneer je in het effect zit van Plant Medicijnen gaan wegen open naar je ziel en kom je in een hoger bewustzijn. 

GRATIS KENNISMAKEN
30 minuten online

Sjamaandrum.png

Cacoa ceremonie
>>

Cacao

Kawkaw is pure rauwe cacao en brengt je in contact met je hart, het is een echte hartopener. Je kunt makkelijker verbinding maken met je lichaam en je kunt je beter focussen. Door de cacao kun je een liefdevolle, vrouwelijke energie voelen, je gelukzalig voelen, je creativiteit gaat stomen en je komt tot rust in je lichaam en mind. De cacao heeft een krachtig transformerend effect op je lichaam en geest en geeft een diepere verbondenheid met je hart. In de cacao zit tryptofaan deze stof geeft je serotonine gehalte een boost waardoor je je blij en vrolijker kan voelen, ook na de ceremonie. De cacao stelt je in staat om je op een subtiele liefdevolle en stille manier waar te nemen wat er in je hart zich afspeelt. Het brengt je in contact met je eigen innerlijke wijsheid. Soms mogen er eerst oude gevoelens losgelaten worden zoals bijvoorbeeld verdriet of boosheid waarna je weer beter bij liefde kunt komen. Het kan je helpen om jezelf nog meer open te stellen, waardoor de heling dieper op je in kan werken. Het is een hele mooie toevoeging voor verdieping van ceremonies en rituelen voor persoonlijke ontwikkeling.

Psilocybin ceremonie
>>

Psilocybine

Psilocybine is de werkzame psychedelische stof die voorkomt in diverse paddestoelen en schimmels. Psychedelica zijn stoffen die in de natuur voor komen, in planten of schimmels, met sterk geestverruimende effecten. Wanneer je een dosis inneemt van deze stof afkomstig uit onder andere paddenstoelen, wordt psilocybine in het lichaam omgezet in psilocine, wat een effect heeft op de serotonine receptoren in de hersenen. Afhankelijk van de dosis, de lichamelijke en geestelijke gesteldheid en ervaring met het middel kan dit resulteren in een trip die tussen de drie en acht uur duurt. Na het consumeren van Psilocybine kun je hallucinaties krijgen en verandert je beleving van de ruimte, tijd en de manier waarop je gedachten en je eigen identiteit ervaart. Een reis met Psilocybine kan je inzichten geven bij je spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken. Je maakt contact met je innerlijke-wijsheid, om zo naar de kern van een probleem te gaan. Een Psilocybine ceremonie kan je helpen je problemen onder ogen te zien, op te lossen of een begin daaraan maken waardoor je weer kunt genieten van het leven.

Rapé

Rapé is een aardend en energetisch reinigend ritueel met een kruidenmengsel van helende planten en boomschorsen uit het Amazonegebied, rapé genaamd. De rapé wordt toegediend in de neus door middel van een blaaspijp “tepi”. Het wordt gezien als een heilig ritueel tussen gever en ontvanger. Het gebruik van Rapé biedt ondersteuning bij het openen en reinigen van de chakra’s en zorgt voor een gevoel van gronding en verbinding met de aarde. Het heeft een helend effect op ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. Het helpt negatieve gedachten patronen en spanning los te laten, brengt rust en mentale helderheid en opent het hart Hierbij kunnen vastzittende emoties loskomen en word je als het ware in je lichaam getrokken en kunnen je gedachtes tot stilstand komen.

Blauwe lotus

De tinctuur van de blauwe waterlelie was al bekend bij de Oude Egyptenaren die het in spirituele rituelen gebruikten. Ook in andere culturen kunnen sporen van geestverruimend gebruik van de Blauwe Lotus gevonden worden. De Blauw Lotus is een lekker ontspannend middel. De effecten zijn subtiel en gebalanceerd. De Blauwe Lotus heeft ook een verdovende werking, daardoor nemen stress en angstgevoelens aanzienlijk af.De blauwe lotus staat bekend om haar gezondheidsvoordelen en aantrekkelijke effecten zoals: het openen van het hart, heelt seksualiteit, sensualiteit en vrouwelijkeheid, brengt je in contact met je gevoel, verlaagt angst en stress. 

AANMELDEN
ceremonie - cirkel - traject

Cacoa ceremonie

Cacao in pure vorm brengt je in contact met je levensenergie wat een goddelijke ervaring is. Mochten er nog onverwerkte emoties in je zijn kunnen deze naar boven komen bij het drinken van een ceremoniële dosis cacao.

>>

Mushroom ceremonie

Een reis met psilocybine kan je inzichten geven bij je spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken. Je maakt contact met je innerlijke-wijsheid, om zo onder ogen te zien, op te lossen of een begin daaraan maken.

>>

Individuele en 
groepstrajecten

Trajecten worden afgestemd op de situatie, wensen en behoeften van de deenemer(s).In overleg wordt er een  traject  van twee of meer ceremonies samengesteld voor individuen en kleine groepen.

>>

“Het was een hele fijne, rustgevende avond waarin we via verschillende ingangen rust en inzicht in onszelf vonden”

— Esther, 45 jaar