top of page

Over Natuur Zijn

GRATIS KENNISMAKEN
30 minuten online

Sjamaandrum.png

Natuur Zijn brengt sjamanistische rituelen, mindfulness, spirituele oefeningen, energetische en creatieve werkvormen samen. In ceremonies, persoonlijke trajecten en groepscirkels worden oude tradities en rituelen gecombineerd, met muziek, dans, meditatie om yoga om je eigen krachten aan te boren die altijd aanwezig zijn.

Boodschappen via ons hoger bewustzijn worden in verschillende vormen ontvangen bijvoorbeeld in tekeningen, klanken, lichamelijke bewegingen, dans, of zang.

“Het was een hele fijne, rustgevende avond waarin we via verschillende ingangen rust en inzicht in onszelf vonden”

— Esther, 45 jaar

Een met de natuur

Natuur, buitenlucht en groene landschappen verhogen ons serotonine-gehalte, het buitenzijn verlaagt de hartslag en vermindert het vrijkomen van stresshormonen. Serotonine wordt ook wel het geluk hormoon genoemd die rustgevend inwerkt op onze emoties en stemmingen en voor een betere nachtrust zorgt. 


Planten maar ook kristallen beschikken over een bepaalde trillingsfrequentie en zijn een bron van energie die emotionele en fysieke genezing kan bewerkstelligen. Het sjamanisme is gebaseerd op de kracht van de natuur. Natuur rituelen zoals het medicijnwiel kunnen op het bewuste en onbewuste niveau blokkades wegnemen en diepe inzichten geven. In ceremonies maak je contact met Moeder Natuur en haar elementen die een helend of bevrijdend effect op je hebben.  

IMG_0422.jpg

Sjamanistisch medicijnwiel

Het leggen van een medicijnwiel is een oeroud ritueel waarbij oorspronkelijk stenen een voor een in een cirkel werden geplaatst. Door het leggen van stenen in een cirkel werd een krachtplek gecreëerd. Er zijn verschillende manieren om een medicijnwiel te leggen. Een medicijnwiel reading geeft inzicht waar je op dit moment in je leven staat, waar je naar toe wilt en hoe je daar kan komen. Ik werk met een moderne versie van met medicijnwiel en gebruik hierbij de heldere boodschappen van het krachtdieren coach spel en eventueel metaforische symbolen uit de natuur.

IMG_1030.jpg

Rituelen met bloemen en planten

Planten worden sinds mensenheugenis in de geneeskunde en in helende rituelen gebruikt. Het is mogelijk om de natuur uit jouw eigen omgeving te gebruiken voor reiniging en balans. Zo kan je met een bloemen spray, salie en palo santo jezelf en je omgeving energetisch reinigen. In een Aqua de Florida ceremonie maak je niet alleen je eigen bloemenspray, je geeft het unieke eigenschappen door het met mooie rituelen en jouw intentie te laden. 

22caa3f6-59b8-4672-93d0-5639b633a407.JPG

Kristalen

Kristal draagt een hoge energie en is zo krachtig dat jouw vibratie wordt verhoogd. Een zuivere vibratie die in staat zou zijn om energetische blokkades in mensen te helen. Ze brengen als het ware de energiecentra weer op één lijn en stimuleren je levensenergie of Chi-energie. Ook verlichten ze energetische blokkades en geven een gevoel van geluk, vrolijkheid en positiviteit.

HIER AANMELDEN
ceremonie - cirkel - traject

Kracht van de Stem

Onze stem heeft een trillingsfrequentie die diep doordringt in het lichaam tot op celniveau. Spanningen worden bewust gemaakt, losgetrild en vrijgegeven. Omdat sounden en denken niet te combineren is kom je in een diepe staat van ontspanning waardoor je soms direct een eenheidsgevoel ervaart, regelmatig komt er een herinnering of emotie vrij. Er kan fysieke warmte ontstaan. Na een vrijgekomen emotie volgt ontspanning en heling. 


Het belangrijkste is de heling/de stroming die weer op gang komt. Er vindt een diepe opschoning plaats. Het lichaam ontspant. Het gevoel van welzijn wordt bevorderd en de chakra’s worden geharmoniseerd. Alles wat wij in dit leven hebben meegemaakt wordt in ons lichaam opgeslagen. Het klank geven aan sterke onderdrukte emotie werkt bevrijdend omdat het lichaam zich kan ontladen en kan bevrijden van blokkades.

GRATIS KENNISMAKEN
30 minuten online

Sjamaandrum.png
334953e9-da3d-403c-9022-e1c6661a5153.jpg

Lichttaal - Light language - Oer taal

Lichttaal en oertaal is een taal die geen woorden bevat, maar die bestaat uit klanken en geluiden. We kunnen deze taal niet verstaan of begrijpen met ons hoofd, wel met ons hart en onze ziel. En dat is precies waarom lichttaal zo’n krachtige tool is. Lichttaal/ oertaal is namelijk de taal van de ziel en begrijp je niet met je hersens, maar met je gevoel. Doordat lichttaal letterlijk het overbrengen van hoge frequenties en energie is, kan dit jouw energetische systeem dus ook op die manier beïnvloeden en kan er transformatie worden bewerkstelligd. Het opent je reptielenbrein waardoor oeroude kennis in je hersenen weer tot leven wordt gewekt. Het herinnert je aan wie je in potentie bent.

Voice healing - Sjamanen stem

Voice healing gebruikt lichttaal, klanken en vibraties om door te dringen tot onderdrukte emoties en geblokkeerde energieën die wij gedurende dit leven en levens ervoor hebben opgeslagen of vanuit familielijnen hebben overgeërfd. Hierdoor worden bekende en ontkende trauma's losgetrild. De sjamanen stem stemt zich af op jouw ziel en channeled gidsen en spirits die je helpen om je op diep niveau te herinneren wie je werkelijk bent, oude wijsheid naar boven te halen, diepliggende pijn en angsten bloot te leggen zodat je deze kan verwerken. Je ontvangt wat je nodig hebt om je verleden los te laten en te gaan leven vanuit je hart.

Stembevrijding

In stembevrijding bevrijd je jouw stem en tegelijkertijd bevrijd je jezelf. Zodra je beperkende gedachten loslaat en gewoon laat horen wat er is, wat er in je speelt, aanvaard je hoe je klinkt op dat moment. Daarmee aanvaard je ook wie je bent en wat je voelt. Je stem is een spiegel waarin je eigen kracht, kwetsbaarheid en pijn voelbaar is. Stem bevrijden staat los van zingen maar gaat om ruimte maken voor wat er in je leeft en met klanken de blootgelegde blokkades lost te trillen. Je vindt de klanken en je geheel eigen geluid waarmee je jouw unieke verhaal kan vertellen. De stem is daarnaast jouw eigen, krachtige healing tool met jouw eigen unieke vibratie. Jouw stem stelt je in staat een verruimd bewustzijn te betreden. Regelmatig vind jij jouw eigen zielentaal tijdens een stembevrijding.

“Het was een hele fijne, rustgevende avond waarin we via verschillende ingangen rust en inzicht in onszelf vonden”

— Esther, 45 jaar

“Het was een hele fijne, rustgevende avond waarin we via verschillende ingangen rust en inzicht in onszelf vonden”

— Esther, 45 jaar

Plant medicijnen

In onze drukke, prestatiegerichte maatschappij lopen veel mensen vast, voelen zich verwijderd van zichzelf (en de bron), ervaren stress, trauma, depressie en zijn op zoek naar innerlijke bevrijding. Hierdoor raken we verder van onszelf en de natuur verwijderd terwijl we in werkelijkheid onderdeel zijn van de natuur. Plant Medicijn kunnen je helpen dichtbij jezelf te komen en meer van je potentieel te leven.

Plant Medicijnen openen portalen in je systeem naar een groter potentieel. Wanneer je jezelf verbindt met de wijsheid van Plant Medicijnen gaan wegen open naar je ziel en kom je in een hoger bewustzijn. Je kan jouw leven vanuit een helikopter view bekijken en zo tot heldere, soms confronterende inzichten komen. Plantmedicijnen stellen je in staat om je onderbewustzijn te openen om zo opgeslagen emoties en trauma’s vrij te geven. Ze kunnen je een gevoel van onvoorwaardelijke liefde en eenheidsbewustzijn geven. Zo geven plantmedicijnen je de kracht om je leven zo te gaan leven dat het je een gevoel van voldoening geeft en je het beste uit jezelf kunt halen. 

  • PLANT MEDICIJNEN ALS LERAARPlant Medicijnen bevatten een spirit die jouw spirit leest en precies weet wat jij nodig hebt. Plant spirits begeleiden je innerlijke reis maar geven niet altijd wat je wilt. Ze geven je wat je nodig hebt.

  • IN VERBINDING MET JE HARTJe weet niet altijd waarom je vastloopt of in je hoofd blijft zitten. Plantmedicijnen brengen je in verbinding met je hart en ziel waardoor je antwoorden en heling vindt van binnenuit, vanuit je essentie.

  • NAAR EEN HOGER BEWUSTZIJN
    Plant Medicijnen openen portalen in je systeem naar een groter potentieel. Wanneer je in het effect zit van Plant Medicijnen gaan wegen open naar je ziel en kom je in een hoger bewustzijn. 

GRATIS KENNISMAKEN
30 minuten online

Sjamaandrum.png

Cacoa ceremonie
>>

Cacao

Kakaw is pure rauwe ceremoniële cacao en brengt je in contact met je hart, het is een echte hartopener. Je kunt makkelijker verbinding maken met je lichaam en je kunt je beter focussen. Door de cacao kun je een liefdevolle, vrouwelijke energie voelen, je gelukzalig voelen, je creativiteit gaat stomen en je komt tot rust in je lichaam en mind. De cacao heeft een krachtig transformerend effect op je lichaam en geest en geeft een diepere verbondenheid met je hart. In de cacao zit tryptofaan deze stof geeft je serotonine gehalte een boost waardoor je je blij en vrolijker kan voelen, ook na de ceremonie. Daarnaast is deze pure cacao een bron van mineralen en antioxidanten en met recht een superfood te noemen. De cacao stelt je in staat om je op een subtiele liefdevolle en stille manier waar te nemen wat er in je hart zich afspeelt. Het brengt je in contact met je eigen innerlijke wijsheid. Soms mogen er eerst oude gevoelens losgelaten worden zoals bijvoorbeeld verdriet of boosheid waarna je weer beter bij liefde kunt komen. Het kan je helpen om jezelf nog meer open te stellen, waardoor de heling dieper op je in kan werken. Het is een hele mooie toevoeging voor verdieping van ceremonies en rituelen voor persoonlijke ontwikkeling. Het wordt gedronken in hoge dosering (42 gram) in theevorm met toevoeging van speciale kruiden en planten.

Rapé

Rapé is een aardend en energetisch reinigend ritueel met een kruidenmengsel van helende planten en boomschorsen uit het Amazonegebied, rapé genaamd. De rapé wordt toegediend in de neus door middel van een blaaspijp “tepi”. Het wordt gezien als een heilig ritueel tussen gever en ontvanger. Het gebruik van Rapé biedt ondersteuning bij het openen en reinigen van de chakra’s en zorgt voor een gevoel van gronding en verbinding met de aarde. Het heeft een helend effect op ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. Het helpt negatieve gedachten patronen en spanning los te laten, brengt rust en mentale helderheid en opent het hart Hierbij kunnen vastzittende emoties loskomen en word je als het ware in je lichaam getrokken en kunnen je gedachtes tot stilstand komen. Hoofdbestanddeel in rapé is pure tabak. In het Amazonegebied is dit een heilige plant en deze plant wordt gezien als een van de master teacher planten waar veel mee wordt gewerkt in ceremonies. 

Blauwe lotus

De tinctuur van de blauwe waterlelie was al bekend bij de Oude Egyptenaren die het in spirituele rituelen gebruikten. Ook in andere culturen kunnen sporen van geestverruimend gebruik van de Blauwe Lotus gevonden worden. De kracht en energie van de van de blauwe lotus is om vanuit het donker in een rechte beweging naar het licht te groeien. De Blauw Lotus is een ontspannend middel. De effecten zijn subtiel en gebalanceerd. De Blauwe Lotus heeft ook een verdovende werking, daardoor nemen stress en angstgevoelens aanzienlijk af. De blauwe lotus staat bekend om haar gezondheidsvoordelen en aantrekkelijke effecten zoals: het openen van het hart, heelt seksualiteit, sensualiteit en vrouwelijkheid, brengt je in contact met je gevoel, verlaagt angst en stress. 

Psilocybin ceremonie
>>

Psilocybine

Psilocybine is de werkzame psychedelische stof die voorkomt in diverse paddestoelen en schimmels. Psychedelica zijn stoffen die in de natuur voor komen, in planten of schimmels, met sterk geestverruimende effecten. Wanneer je een dosis inneemt van deze stof afkomstig uit onder andere paddenstoelen, wordt psilocybine in het lichaam omgezet in psilocine, wat een effect heeft op de serotonine receptoren in de hersenen. Afhankelijk van de dosis, de lichamelijke en geestelijke gesteldheid en ervaring met het middel kan dit resulteren in een trip die tussen de drie en acht uur duurt. Na het consumeren van Psilocybine kun je hallucinaties krijgen en verandert je beleving van de ruimte, tijd en de manier waarop je gedachten en je eigen identiteit ervaart. Een reis met Psilocybine kan je inzichten geven bij je spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken. Je maakt contact met je innerlijke-wijsheid, om zo naar de kern van een probleem te gaan. Een Psilocybine ceremonie kan je helpen je problemen onder ogen te zien, op te lossen of een begin daaraan maken waardoor je weer kunt genieten van het leven.

“Het was een hele fijne, rustgevende avond waarin we via verschillende ingangen rust en inzicht in onszelf vonden”

— Esther, 45 jaar

bottom of page