top of page

Maaike & Natuur Zijn 

IMG_E1879.JPG

Mijn naam is Maaike Borsboom, geboren in 1977, woonachtig in het mooie buitengebied van Delft-Zuid  samen met mijn partner en  onze twee jonge kinderen.


In juli 2017 is mijn praktijk Natuur Zijn ontstaan. Een combinatie van mijn liefde voor de natuur, de mens, het leven, persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

 

Ruim 25 jaar ben ik bezig om mijzelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak. Zo heb ik bijvoorbeeld diverse natuur- en stilte retraites gevolgd in Nederland en in het buitenland. Telkens opnieuw verwonder ik mij erover wat een retraite je kan brengen: rust, eenvoud, stilte, pure aandacht voor jezelf en anderen. Dit voelt voor mij magisch. Je kan hierdoor echt weer bij je kern komen, zoals je was als kind. Het kan je even uit alle beperkende overtuigingen over jezelf en het leven halen en je het grotere geheel laten zien waar je onderdeel van uitmaakt. De ruimte en aandacht voor jezelf tijdens een retraite laten je weer even voelen waar je het allemaal voor doet. Een retraite kan zingeving aan je leven geven. 

Jaren geleden tijdens mijn eerste retraite in de Pyreneeën in Frankrijk heb ik mogen ervaren wat het met je kan doen als je echt aanwezig bent in het moment. Kampte ik voorheen nogal eens met   levensangsten en “angstjes”, ik heb geleerd door volledig aanwezig te zijn in het moment en mijn lijf echt te voelen en mijn gevoelens toe te laten om te vertrouwen in mijzelf en het leven. De vreugde, rust en ruimte die dit geeft is iets waar ik nog dagelijks dankbaar voor ben en graag met anderen wil delen.
 

Mijn missie met Natuur Zijn

Graag help ik mensen (weer) in contact te komen met zichzelf en hun ware natuur. Ik faciliteer graag een omgeving waarin er ruimte is om met elkaar en jezelf te Zijn, echt te Zijn. Daarom organiseer ik Mini Retraites in groepsverband en coach ik één op één in de natuur.

De natuur is een enorme bron van inspiratie en steun. In moeilijke tijden heeft de natuur mij vaak troost gegeven, gewoon door er alleen al doorheen te wandelen. Of met mijn rug tegen een boom zittend. Maar ook in vreugdevolle tijden staat de natuur altijd tot onze beschikking. Als mens zijn wij onderdeel van de natuur. Door in de natuur te lopen kan je gaan voelen dat je onderdeel bent van een prachtig, groots en complex systeem waarin alles zijn plek en cycli heeft. Alles is precies goed zoals het is in de natuur. Een boom verzet zich bijvoorbeeld niet tegen het proces van loslaten in de herfst. Het laat zijn bladeren vallen en het zal telkens beloond worden met knoppen vol nieuw leven. Wij als mens kunnen veel leren en relativeren door vaker de natuur in te gaan. Het maakt je hoofd leeg en maakt je bewust van je lijf en het Nu. Door de extra zuurstof en de rust die het Zijn in de natuur je brengt wordt je hoofd helderder met als resultaat mooie nieuwe inzichten. In de natuur Zijn helpt je te ontdekken wie jij ten diepste uit werkelijk bent, jouw natuurlijke staat van Zijn.

Om zover te komen dat ik dit ook daadwerkelijk naast voor mijzelf ook voor ander mensen uit kon dragen heb ik diverse scholingen en workshops gedaan. Zoals o.a. Transpersoonlijke coaching aan De School voor Bewust Zijn te Koudum, het basisjaar van de opleiding tot Holistisch kindertherapeut te Utrecht, een training Taoïstische Natuurbeleving in de bossen rondom  Utrecht, een NLP-opleiding in België, een cursus Intuïtief coachen in Heemskerk, de opleiding tot Natuurcoach bij Innersteps te Baarn, Reiki 1, 2 en Pranic Healing. Daarnaast blijf ik mij verder ontwikkelen met het volgen van diverse trainingen en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling, coaching en spiritualiteit. Ook onderga ik zelf regelmatig een coaching traject of vorm van therapie om zo de beste versie van mijzelf te worden. Verder beoefen ik ruim 12 jaar diverse vormen van yoga en Qi gong. Ik heb basiskennis van numerologie en therapeutisch tekenen en tarot kaarten leggen, dit zet ik in tijdens de ceremonies en desgewenst tijdens coachsessies.

 

Naast dit alles ben ik HBO geschoold  Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en heb ik een jarenlange achtergrond in de jeugdhulpverlening en gehandicaptenzorg waar ik o.a. met kinderen, ouders en in multi problem gezinnen heb gewerkt. 


 

bottom of page